Terug

Belderink behaalt het PSO 30+ certificaat

3 september 2020 | Borne

PSO 30+ certificaat; de hoogst haalbare certificering op het gebied van sociaal ondernemen

 

Belderink Schildersbedrijf Vastgoedonderhoud heeft de hoogste trede op de PSO-Prestatieladder behaald. Wij zijn hiermee koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap. Dit geldt voor onze vestiging in Borne. Als bedrijf voldoen we aan de eisen van de PSO-Trede 3 én de PSO 30+. Dit betekent dat minimaal 30% van het personeelsbestand, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van het certificaat PSO 30+ tonen wij aan ons bedrijf voldoet aan de minimaal gestelde kwantitatieve eisen van artikel 2.82 van de Aanbestedingswet.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidspositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen wij vanuit Belderink door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. 

Feestelijke uitreiking 

Op donderdag 3 september 2020 heeft de directie, John Belderink en Sander ten Bos, het certificaat officieel in ontvangst genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst. Wethouder Mariska ten Heuw van de gemeente Hengelo was hierbij aanwezig. Zij feliciteerde Belderink met het behaalde erkenning en was vol lof over de wijze waarop het bedrijf duurzaam werkgelegenheid creëert voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. 

Belderink is begeleid en geadviseerd in het certificeringstraject door de erkende PSO-adviseurs van Extend. Door middel van hun expertise hebben we het traject goed voorbereid en zijn we soepel door de audit gekomen, aldus directeur Sander ten Bos. “Zonder hen was dit niet gelukt!”.

Overname SWB zorgt voor tweede vestiging Belderink

Per 1 maart 2020 heeft Belderink Schildersbedrijf Vastgoedonderhoud te Oldenzaal het schildersbedrijf van SWB overgenomen. Vanuit de SWB locatie in Borne is de vestiging onder de vlag van Belderink Midden Twente als zelfstandige onderneming voortgezet. Zowel vanuit Oldenzaal als Borne bedient het team van goed opgeleide en ervaren vakmensen de particuliere en zakelijke markt in Twente op het gebied van schilderwerk, vastgoedonderhoud en (schilder)abonnementen. Door de jarenlange ervaring staat het team garant voor vakmanschap, kwaliteit, stabiliteit, vitaliteit en een grote mate van sociale betrokkenheid. Sander ten Bos: “Wij vinden het belangrijk een bijdrage te leveren aan mens en maatschappij. Iedere dag opnieuw. Met de PSO certificering kunnen we nu ook aantonen sociaal te ondernemen en duurzaam werk te maken van Social Return.” 

Belderink Schildersbedrijf en Vastgoedonderhoud, al bijna 90 jaar een begrip! 

Belderink Schildersbedrijf Vastgoedonderhoud vindt zijn oorsprong in 1932 en is een echt familiebedrijf. Het familiaire karakter van Belderink heeft een grote invloed op de ontwikkeling en de cultuur in het bedrijf. Werken vanuit een langetermijnvisie en ondernemersmentaliteit zijn eigenschappen die het bedrijf kenmerken. De saamhorigheid is groot. Een stabiele en vitale onderneming is daarbij het uitgangspunt. 

 

 

Belderink behaalt het PSO 30+ certificaat